Hi, Margot Corporaal hier

Terwijl ik via de A2 van Amsterdam naar Den Bosch reed, gingen mijn gedachten sneller dan het langzaam rijdende verkeer bij knooppunt Oudenrijn. Het was me gelukt om in de afgelopen twee jaar een betere versie van mezelf te worden, zowel innerlijk als spiritueel, maar dat was geen makkelijke weg geweest. Nu ervaarde ik eindelijk ultiem levensgeluk en wilde dat graag overzichtelijk overbrengen op anderen, maar ik had geen idee hoe ik dat aan moest pakken.

Hoe kon ik het voor anderen eenvoudiger maken om een diepe connectie met hun gevoelens en lichaam te krijgen? Al vier maanden piekerde ik me suf en voelde me volledig geblokkeerd. En toen, ergens ter hoogte van afslag Vianen, was het alsof het universum me een grote download gaf. Opeens was alles duidelijk en wist ik hoe ik mijn transformatieproces op anderen kon overbrengen.

Van de rest van de autorit kan ik me niets anders herinneren dan een enorm gevoel van dankbaarheid. Er was een nieuwe missie geboren, ik wist hoe ik andere mensen kon helpen om hun eigen persoonlijke ontwikkeling te versnellen.

About Margot Corporaal

Mijn kantelpunt

Ik heb op zakelijk gebied altijd succes gehad. Leuke en uitdagende opdrachten kwamen altijd als vanzelf binnen, waardoor ik financieel gezien een leven van overvloed kon leiden. Toch voelde ik me niet echt gelukkig. Ik was altijd bezig met externe factoren: een nog mooier huis, een nog grotere auto, nog meer verre vakanties. Oprecht geluk van binnenuit was me vreemd. Ik was er gewoon totaal niet mee bezig.

Het kantelpunt kwam voor mij in februari 2020. Mijn relatie werd verbroken en ik voelde me afschuwelijk en alleen. Ik lag als een bergje ellende in mijn bed en zou daar het liefste gewoon blijven liggen, totdat mijn zoon de slaapkamer in kwam. Als een mokerslag besefte ik dat ik niet wilde dat hij me ooit nog zo zou zien.

Met zijn belangen in mijn achterhoofd besloot ik aan mijzelf te gaan werken. Ik wilde niet langer vanuit ratio leven, het was hoog nodig om meer aandacht te besteden aan de gevoelige en spirituele kant van mijzelf. Dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Margot Corporaal Speaker

Verzopen in coaches, cursussen en workshops

Ik ben als een kip zonder kop allerlei experts gaan zoeken die me konden helpen om een betere versie van mijzelf te worden. Net zo lang totdat ik verzoop in alle coaches, cursussen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Ik kwam langzaam maar zeker vooruit, maar er was geen enkele vorm van structuur in die vooruitgang. Het een grote warrige brij van bergen met nieuwe kennis en nog meer pogingen om die op mijzelf toe te passen.

Een meetbaar plan

Tijdens mijn proces werd ik me bewust van de pijn die ik wegdrukte en hoe intens moe ik daarvan werd. Ik besefte dat ik er mocht zijn en dat gaf me langzaam maar zeker meer inzicht in mijn lijf en emoties. Ik ging inzien wat stress met me deed en leerde de signalen beter te herkennen.

Ik verkocht mijn huis en ging kleiner wonen, daarnaast ging ik ijverig ontspullen om met een meetbaar plan en vanuit liefde de ruimte te geven aan mijzelf. Door mijn transformatie meetbaar te maken, kon ik bereiken wat ik graag wilde: mijn eigen ritme vinden en me niet alleen met uiterlijk succes bezig houden, maar ook met innerlijke voldoening. En dat is me gelukt, ik ben op het punt waar ik wilde zijn.

Na lang zoeken leef ik vanuit flow en volg ik mijn eigen cyclus. Ik voel aan welke voeding goed voor me is en heb ik al mijn belemmerende overtuigingen overwonnen.

Brandicoon

Procezza

Ik had een jaar eerder Procezza gelanceerd: een tool waarmee bedrijven hun processen vanuit het werkgeluk van hun werknemers gingen sturen. Een middel waarbij werknemers en hun persoonlijke ontwikkeling centraal kwamen te staan. Het was een fantastisch plan, toch voelde het niet goed.

Tijdens mijn eigen transformatie ontdekte ik wat er aan Procezza niet klopte. Het was veel te zakelijk en gaf niet de eenvoudige handvaten die ik wilde bieden om net als ik vanuit flow te kunnen leven.

 

Door de download op de A2 kreeg ik het inzicht om met Procezza 2.0 mensen daadwerkelijk met hun persoonlijke groei te kunnen helpen zonder dat ze compleet overweldigd zouden worden door een stortvloed van mogelijkheden. Met de doorontwikkelde tool moesten mensen in korte tijd hun allermooiste leven kunnen gaan leven vanuit een ondersteunende community in persoonlijke ontwikkeling en groei voor alle levensthema’s.

Brandicoon

“Ik kwam tijdens mijn eigen zoektocht tot het besef dat we allemaal in de loop van ons leven een gereedschapskist vullen. Ervaringen, kennis, kunde, mensen en situaties: het zijn allemaal verschillende gereedschappen waarmee we iets kunnen bouwen of afbreken. Want soms moeten dingen kapot gemaakt worden voordat je weer iets kunt opbouwen.

 

Levensgeluk is niet iets stabiels. Sterker nog, je zult die pieken en dalen nodig hebben om uiteindelijk de juiste gereedschappen te verzamelen, te herontdekken en te gebruiken. Zo ben je continu met je persoonlijke groei en ontwikkeling aan de slag.

 

Met Procezza bieden we hulp om op een goede manier die gereedschappen inzichtelijk en meetbaar te maken en daarmee een stukje inzicht te creëren. Dit zorgt ervoor dat die momenten van ultiem levensgeluk heftiger zullen worden.”

 

Dans jij met me mee?

Ik heb mezelf op de eerste plaats gezet en geniet nu op een dieper niveau van het leven omdat ik mijzelf alle ruimte heb gegeven. Ik ben daar een mooier mens van geworden en dat gun ik iedereen. Maar dan wel via een makkelijkere weg die ik zelf af heb moeten leggen.

Tijdens mijn eigen proces van persoonlijke ontwikkeling voelde het alsof ik helemaal alleen het wiel opnieuw moest uitvinden. Er is zo vreselijk veel aanbod en zo weinig structuur dat je vreselijk veel motivatie en doorzettingsvermogen nodig hebt om daar te komen waar je wil zijn. Het is daarom mijn missie om het pad naar ultiem levensgeluk met Procezza 2.0 een heel stuk eenvoudiger te maken.

Met een community vol kracht gaan mensen samen groeien en met elkaars steun komen tot een vrijheid in de breedste zin van het woord. Stapje voor stapje, vanuit het punt waar ze nu zijn.

Procezza zorgt ervoor dat je altijd de kans hebt om rust te pakken, om lekker alleen te zijn en ruimte te geven aan creatieve flow. Maar ook om samen te zijn als je daar de behoefte aan hebt, vol gekkigheid, lol en plezier.

Tenslotte willen we allemaal dansend door het leven gaan. Dans jij met me mee?

 

Margot Corporaal
Margot